0724.450.156 contact@farcasgelu.eu

Promovare site

Ofer servicii de promovare site, atât prin publicitate plătită pe Google (Google AdWords) și Facebook (Facebook Ads), cât și prin optimizare SEO.

Tocmai am realizat pentru dumneavoastră un nou site și tot ce trebuie acum este ca acesta să aibă cât mai mulți vizitatori care să se transforme în clienți.

Pentru ca site-ul dumneavoastră să fie vizitat, este nevoie de promovare. Trebuie să fiți promovat pentru cuvinte cheie relevante pentru afacerea dumneavoastră. Traficul inutil pe site vă aduce doar cheltuieli și trebuie să-l filtrăm.

Mai mulți vizitatori pentru site-ul dumneavoastră nu înseamnă neapărat mai mulți clienți plătitori, de aceea este nevoie de targhetare: să atragem doar acei vizitatori interesați de produsele sau serviciile dumneavoastră și care pot să plătească pentru aceasta.

 Dacă va gândiți ce să alegeti: publicitate plătită sau optimizare SEO, vă spun eu care este răspunsul cel mai bun pentru afacerea dumneavoastră: ambele, în același timp!

Ar fi multe de spus despre metodele de promovare site prin Google AdWords, Facebook Ads sau optimizare SEO, dar nu are rost să o fac.

Nu are rost să vă încarc inutil cu informații, tot ce aveți de făcut dumneavoastră este să vă concentrați pe bunul mers al afacerii, de chestiunile tehnice legate de promovare mă ocup eu.

Atât în cazul promovării prin optimizare SEO, cât și în cazul promovării plătite, munca nu trebuie întreruptă niciodată. A păstra pozițiile obținute este aproape la fel de greu ca a ajunge acolo.
În timp ce dumneavoastră încetiniți ritmul promovării, concurența lucrează. Chiar dacă vi se pare că v-ați „zdrobit” competitorii, poate să apară rapid oricând un nou competitor care să vă ia clienții.

Promovare site prin publicitate platită (Google AdWords, Facebook Ads)

În momentul în care este finalizat, indiferent cât de grozav ar fi,  site-ul dumneavoastră este necunoscut publicului și nu beneficiază de vizite, deci nici nu aduce bani.

O modalitate foarte eficientă prin care puteți să vindeți imediat este folosind publicitatea plătită: publicitate plătită pe Google (Google AdWords) sau pe Facebook (Facebook Ads).

Desigur că mai există și alte posibilități foarte eficiente de promovare site-uri, dar nu are rost să țin aici o prelegere.

Prețuri administrare campanii Google AdWords sau Facebook Ads

Prețul estimativ de administrare a campaniilor Google AdWords sau Facebook Ads începe de la minim 300 lei/lună (pentru campanii cu un buget lunar sub 1.000 lei), ajungând la un preț estimativ de 600 lei/lună (pentru un buget lunar sub 4.000 de lei). Pentru bugete mai mari de 4.000 lei pe lună, prețul abonamentului lunar este negociabil (minim 10% din buget).

Promovare site prin Google AdWords

Una dintre cele mai eficiente modalități de promovare este prin publicitate plătita PPC (Pay Per Click).
Google AdWords se încadrează în această categorie (dumneavoastră, de fapt, plătiți firmei Google pentru click-uri, pentru accesări ale site-ului dumneavoastră).

Mă ocup de promovare site-uri prin Google AdWords din anul 2009. La un moment dat, în data de 1.01.2013 am făcut o statistică. Până la acea dată m-am ocupat de campanii pentru mai multe firme care însumau peste 16.000 dolari, 13.500 euro și 26.000 lei.

Anunțurile plătite apar în partea de sus, în partea dreaptă și (uneori) sub rezultatele organice, așa cum puteți vedea în imaginea de jos.
Rezultatele organice sunt acele rezultate neplătite, obținute prin optimizare SEO a site-ului.Căutare Google - promovare site prin Google AdWords și optimizare SEO

Plata pentru aceste click-uri se face cu un card Visa sau Master Card, este singura modalitate, nu puteți plăti la bancă (de exemplu).

Cât plătiți? Dumneavoastră stabiliți bugetul și cât doriți să plătiți pe click (prețul pe click).
Lunar este disponibilă în contul AdWords factura fiscală, pe care o descarc pentru dumneavoastră și v-o trimit prin e-mail pentru a fi introdusă în contabilitatea firmei dumneavoastră. Factura este cu taxare inversă.

Firmele care fac promovare online prin Google AdWords trebuie să fie introduse în Registrul Operatorilor Intracomunitari.

Poate că activitatea de promovare online prin Google AdWords pare un lucru simplu, dar dacă veți avea o campanie slab optimizată, plătiți mult mai mult (pentru aceleași rezultate sau mai slabe).

Promovare site pe Facebook prin Facebook Ads

Rețeaua Facebook vă oferă, de asemenea, posibilitatea plasării unor reclame (publicitate plătită prin Facebook Ads).

Sistemul oferă și în acest caz o bună targhetare, putănd selecta ca public țintă bărbați, femei sau ambe sexe, puteți să vă adresați consumatorilor dintr-un anumit oraș, dintr-o țară, având vârsta cuprinsă într-un anumit interval, etc.

După cum vedeți în imaginea de mai jos, puteți ținti prin campania dumneavoastră pe Facebook:

  • interacțiuni cu postarea din pagina de Facebook a firmei;
  • aprecieri pentru pagina dumneavoastră Facebook;
  • click-uri spre un site web;
  • conversii pentru site-ul web;
  • instalări de aplicații;
  • interacțiuni în aplicații;
  • raspunsuri la un eveniment;
  • obțineri de oferte.
Promovare site prin Facebook Ads

Promovare site prin Facebook Ads

Promovare site prin optimizare SEO

În timp ce rezultatele publicității plătite apar imediat și dispar tot imediat, în momentul în care nu mai plătiți, rezultatele optimizării site-ului pentru motoarele de căutare (optimizare SEO) apar după câteva luni dar, dacă s-a lucrat corect, sunt de durată.

Munca de optimizare SEO nu ia sfârșit niciodată. Nu uitați: concurența nu doarme!

Site-ul poate să vă aducă venituri mulți ani de acum încolo, fără să mai plătiți pentru click-uri.

Cu toate astea, chiar dacă prin optimizare SEO ați obținut poziții foarte bune pe Google și site-ul vă generează venituri constante, vă sfătuiesc să nu opriți nici un moment campaniile Google AdWords și Facebook Ads, pentru a rezultate maxime.

La fel, nici să renunțați la optimizarea SEO și să derulați doar campanii plătite nu este bine. Prin optimizare SEO puteți obține poziții bune pe Google pe anumite cuvinte cheie de mare interes pentru dumneavoastră, dar care sunt scumpe, generează trafic mare și vânzări, dar nu vă permiteți să plătiți pentru prea multe clickuri.

În domeniul promovării online prin optimizare SEO, nimeni nu vă poate garanta ocuparea unei poziții pe Google sau alt motor de căutare, acel prestator de servicii care face acest lucru se bazează pe buna dumneavoastră credință și vă înșeală, Google nu-i aparține.
Este posibil să respecți toate regulile de promovare și să nu obții pozițiile dorite.

Advertoriale

Lista publicațiilor online în care pot posta advertoriale pentru firma dumneavoastră depășește cifra de 500 de site-uri.

Veți descoperi aici publicații cu autoritate foarte mare, unde un advertorial costă peste 2000 de euro, dar și publicații cu autoritate foarte bună, cu prețuri de cateva sute sau doar zeci de lei.

Am descoperit site-uri cu autoritate foarte buna, dar în care publicarea unui advertorial costă puțin, adevărate comori pentru cine dorește să-și promoveze site-ul.

Această listă nu este publică, sper că înțelegeți motivele. Contactați-mă pentru detalii.

Prețuri optimizare SEO

Prețul abonamentelor de optimizare SEO pentru un website încep de la un minim de 750 lei/lună (nu sunt cuprinse cheltuielile cu advertoriale, link-uri etc.).